Implantul dentar


Implant dentar - prezentare succintă a etapelor de execuție și costurile aferente:
implant dentar zirconiu-min

Implant dentar, coroana si bont din zirconiu

Primul pas: Inserția implantului dentar costă 1700 lei, acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar, șurubul de acoperire, șurubul de vindecare și bontul protetic.

Pasul doi: După 3-6 luni de la inserție are loc deschiderea implantului dentar care costă 100 lei/implant, acest lucru presupune montarea șuruburilor de vindecare sau a gingivaformelor.

Etapa finală: După 1-2 săptămâni, de la montarea șuruburilor de vindecare, încep etapele protetice, pentru realizarea coroanelor dentare, ale căror costuri variază, în funcție de tipul de coroană dentară aleasă:

– 500 lei – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capă metalică acoperită în întregime de ceramică)
– 550 lei – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capă de zirconiu acoperită de ceramică Ivoclar)
– 750 lei – Coroană Zirconiu Prettau (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică Ivoclar)

Puteți plăti pentru serviciile oferite în cabinetul nostru prin CardAvantaj în 10 rate lunare, fără dobândă (Pentru plata integrală a ratei lunare).

Cardul Avantaj este emis sub sigla MasterCard sau Visa, de către Credit Europe Bank.
Pentru mai multe detalii despre acest card vă rugăm să vizitați www.cardavantaj.ro

Lucrările protetice sunt realizate prin tehnologia Cad-Cam din materiale de cea mai buna calitate.
Tehnologia Cad-Cam este cea mai moderna tehnologie de realizare a bonturilor implantare și a coroanelor dentare din zirconiu pe principiul imprimantelor 3D. Execuția acestor lucrări este controlată, pe toata durata, de computer, în acest fel șansele apariției erorilor sunt nule.

Ce inseamna un implant dentar perfect? Prezentare detaliată:

Implantul dentar este o tehnică dentară modernă care vă redă zâmbetul și sănătatea.
Un zâmbet frumos înseamnă satisfacție și încredere în orice cadru social.

implant dentar durere-min

Insertia implantului dentar este realizata sub anestezie, fara durere!

De câte ori, n-ați ezitat să zâmbiți, să vorbiți, să mâncați în public, din cauza unuia sau mai multor dinți lipsă? De câte ori n-ați refuzat o masă la restaurant sau alte interacțiuni sociale, din cauza acestui neajuns?

Implantul dentar este elementul de bază, într-un mecanism de refacere a danturii.

Pacientul, atunci când intră în cabinet, vrea dinți. Dar dinții sunt a doua etapă, în acest ansamblu, în care primul pas este implantul.

În protetica dentara, nu există dinți pur și simplu, ci dinți pe structuri de sprijin, pe implanturi.

Pentru ca rezultatul final să fie fără cusur, acordăm o atenție deosebită începutului. Implantul dentar, odată inserat, devine parte din sistem.

Pe principiul, „funcția creează organul”, implantul devine parte a volumului osos, se integrează și îi redă sarcina naturală a osului.

 

Totul despre implantul dentar
implant dentar preturi-min

Pretul unui implant dentar Alfa Bio/Bio Tec este de 1700 de lei

 

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală, prin care se inserează, pe arcada dentară, o rădăcină artificială, sub forma unei piese din titan.

Fobia de dentist nu trebuie să împiedice alegerea soluției optime pentru refacerea danturii!

Anestezia înlătură orice durere sau jenă, pacientul poate coopera cu medicul, în timpul intervenției chirurgicale, iar starea postoperatorie este similară celei de după extracția dentară.

Condiții sterile absolute, profesionalism, competență și minuțiozitate.
Aceste condiții îndeplinite și reușita este garantată!

Componentele unui implant dentar sunt următoarele:
– corpul implantului
– capa de vindecare:
– bontul protetic
– bontul de vindecare
– cheia de transfer
– implantul analog sau copia implantului:
– șurubul de fixare

Un plan de tratament corect, în cazul protezării edentațiilor totale(lipsa tuturor dinților) sau a breșelor edentate(câțiva dinți lipsă), trebuie să ia în considerare, în primul rând, posibilitatea implanturilor dentare datorită prognosticului superior al reabilitării orale față de metodele terapeutice considerate clasice. (puntile dentare sau protezele dentare)
Dacă sunt corect gândite și aplicate, procentul de succes prin protezarea cu implanturi dentare este foarte ridicat, statisticile de specialitate evaluează rata de succes la 95% – 98%.

 

Avantajele majore ale unui implant dentar
implant dentar pret-min

In pretul implantului sunt incluse: bontul si capa de vindecare

Dinții învecinați, care, în cazul lucrărilor protetice dentare, trebuie șlefuiți, deci alterați, rămân intacți.

– Se conservă volumul osos, conform principiului „funcția creează organul”, și se stimulează, prin punerea sa în sarcină. Forțele masticatorii se transmit astfel, prin acest implant dentar, direct osului maxilar conformându-l în funcție de liniile de forță;

– Senzația de forță masticatorie este mai puternică decât cea dată de dintele natural, detaliu de care, însă, nu trebuie să se abuzeze, un implant dentar fiind o anchiloză, pe când dintele prezintă un sistem elastic de amortizare (parodonțiul);

– Senzația de dinte natural. Transmiterea forțelor masticatorii direct osului dau o senzație de “propriu”, superioară celei date de o lucrare protetică care are dinți ca stâlpi.

Se consideră că, dacă un pacient este suficient de sănătos, încât să i se poată extrage un dinte, atunci i se poate insera un implant dentar. 

Contraindicațiile protezării prin implant dentar

– Oferta osoasă insuficientă: înălțimea și grosimea osului disponibil, precum și spațiul dintre dinții care mărginesc breșa edentată.
– Formațiuni patologice (chisturi, tumori, țesut de granulație) prezente în ariile în care se dorește protezarea prin implant dentar.
– Administrarea anumitor tipuri de tratamente (anticoagulante, citostatice, bifosfonați etc)
Chiar și în aceste cazuri, inserția de implant dentar, cu rată mare de succes, este posibilă dacă sunt întreprinse demersurile corespunzătoare:
– În cazul ofertei osoase insuficiente, înălțimea și grosimea osului pot fi duse la dimensiunile dorite prin adiție de os, pentru implant dentar.
– În cazul formațiunilor patologice, inserția de implant dentar va fi făcută după extirparea acestora.
– În cazul diverselor tratamente, după încetarea administrării acestora.

Factorii de risc care pot duce la pierderea unui implant dentar
implant dentar costuri-min

Costurile implantului dentar nu includ si coroana dentara!

Bruxismul, fumatul și igiena precară.

Dacă sunteţi într-una dintre situațiile enumerate mai sus, cu certitudine putem găsi o soluţie pentru a crește rata de succes a protezării prin implant dentar și de menţinere a rezultatului în timp. Vom analiza cu mare atenţie starea dumneavoastră de sănătate şi vom găsi tratamentul potrivit.

Vârsta nu este un impediment pentru a beneficia de un implant dentar, ci este luată în considerare starea generală de sănătate a pacientului.

Această intervenție durează aproximativ o oră sau un timp mai îndelungat, dacă sunt inserate mai multe implanturi dentare.

După 7 zile sunt îndepărtate firele de sutură, astfel încât, la examinarea locului de inserție a implanturilor dentare, mucoasa bucală arată ca înainte de intervenția chirurgicală (implanturile dentare nu se văd).
După vindecarea deplină a osului (între 3 și 6 luni) este atașată gingivaforma (bontul de vindecare) pentru 7-14 zile.
Atașarea bontului protetic și protezarea prin coroane, punți sau proteze necesită 3-4 ședințe și durează între 7 și 14 zile. Mai multe detalii: implant dentar riscuri si rata de succes

 

Indicatiile medicale pre și post operator
lucrare pe implanturi dentare-min

Reabilitare protetica prin implanturi dentare – faza de laborator

Au drept scop:

– sa reducă timpii de vindecare și sensibilitatea de la nivelul plăgii,
– creșterea ratei de succes a intervenției și a confortului resimțit de pacient.

Preoperator: Cu 7-10 zile înainte de intervenția chirurgicală, este indicată asanarea cavității bucale ( detartraj, periaj, airflow ) și folosirea apei de gura cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Acest protocol asigură un câmp operator curat, sărac în germeni patogeni, parametri optimi pentru orice tip de intervenție chirurgicală.

Postoperator: Clătiți gura cu apă de gură cu clorhexidină 0.12%, fără alcool.
Curățați blând dinții și gingiile, cu o periuță de dinți moale. Nu atingeți firele de sutură, dacă aveți suturi. Eliminați din dietă lactatele, alcoolul, alimentele fierbinți, alimentele dure.

Nu fumați pe perioada vindecării!
Pentru sensibilitate sau durere, luați anti-inflamatoare. Pentru edem aplicați rece pe zona inflamată.
Nu dormiți pe partea inflamată (căldura mărește inflamația).

Respectați medicația prescrisă de medicul implantolog.

Intrebari și răspunsuri frecvente
Cat de dureroasa este intervenția?
lucrare pe implanturi dentare profil-min

Reabilitare protetica prin implanturi dentare – faza tehnica

Cei mai mulți oameni, care au trecut prin această experiență, spun că disconfortul este asemănător sau chiar mai mic decât cel al unei extracții dentare.

Cat de tare doare după?

Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 2-5 ore, pe măsură ce anestezia începe să se estompeze. Disconfortul poate dura până la 48 de ore. 

Cat costa un implant dentar?


Inserția implantului dentar costă 1700 RON, acest lucru include operația propriu-zisă și următoarele piese: implantul dentar propriu-zis, șurubul de vindecare și bontul protetic.

Cum ingrijim implantul dentar?

Va avea aceeași îngrijire ca dinții naturali: periaj, ață dentară, air floss, duș bucal și igienizare dentară profesională la fiecare 6 luni.

Asigurarea de sănătate acoperă costurile generate de un implant dentar? 

Casa Națională de Sănătate nu acoperă costurile generate de inserția unui implant dentar.

Exista o restrictie de varsta pentru implant dentar?

Implanturile dentare pot fi puse persoanelor adulte, vârsta nefiind determinantă pentru acest pas, ci starea generală de sănătate.

Care e rata de succes a implanturilor dentare?

Statisticile de specialitate plasează rata de succes între 95% și 98%.
Mai multe detalii: Riscuri și rata de succes implanturi dentare

Cat timp rezista implantul? 

Dacă sunt îngrijite corespunzător(igienă riguroasă și vizite regulate la dentist), implanturile pot avea o durata de viața intre 10 și 30 de ani.

Alimentatia, dupa implant dentar, va fi normala?

Dupa insertia implantului dentar, alimentatia va fi una normală, fără nici un fel de restricții. Aceeași alimentație ca în cazul dinților naturali.

Ce alternative sunt la implant dentar?

Alternativele la implantul dentar se împart în doua categorii:
– fixe (punțile dentare)
– mobile (proteze mobile și mobilizabile)

Ce analize sunt necesare inainte de implantul dentar?

Pentru a ne pregăti de implant dentar, trebuie să prezentați clinicii sau cabinetului stomatologic examenul medical care va dovedi că sunteți un pacient apt pentru implant.

lucrare pe implanturi dentare detaliu-min

Lucrare protetica pe implanturi dentare – detaliu faza tehnica

Acest examen va prezenta rezultatul următoarelor analize:

  • Hemoleucograma

  • Glicemie

  • Calcemie

  • Colesterol

  • Timpi de sângerare

  • Timpi de coagulare

  • Acid uric

  • Uree

  • VSH

Cat durează un implant dentar? 

Inserția unui implant dentar durează intre 20 de minute și 1h.
După osteointegrare (3-6 luni de la inserție) implanturile pot avea o viață între 10 și 30 de ani, în funcție de anumiți factori.

Ce garantie are?

Implanturile dentare(piesele din titan) sunt garantate, în privința integrității lor, de către producător, pe viață.
Stabilitatea lor, însă, nu poate fi garantată. Cu alte cuvinte, nu aveți nici o garanție pentru reușita operației de inserție a implanturilor dentare.
Riscurile generate de o astfel de operație revin, în totalitate, pacientului.
Procedura chirurgical
ă de inserție a unui implant dentar este standard. Echipa medicală întreprinde toate demersurile necesare pentru reușita acestei operații.

Care este cel mai bun implant dentar?

Aceasta disciplină, implantologia, este într-o continuă evoluție. Tehnologii noi și tipuri de implanturi noi apar an de an. Cel mai bun implant dentar este implantul cu cele mai mari șanse de osteoacceptare.
Medicul implantolog, va alege, în funcție de anumi
ți parametri: oferta osoasă (înălțime, grosime, densitate), numărul de dinți protezați, locul în care se va face inserția (maxilar, mandibulă, anterior, posterior).

Care este cel mai nou implant dentar in Bucuresti?

Concurența între firmele producătoare de implanturi dentare este acerbă.
Anual apar sute de implanturi noi. 

Care este cel mai ieftin implant dentar în Bucuresti?

Așa cum se întâmplă în orice ramură economică, și în industria implanturilor dentare sunt firme cunoscute și unele mai puțin cunoscute.
De obicei, cele care sunt un ”brand” sunt mai scumpe, cele mai puțin cunoscute sunt mai ieftine.
De re
ținut că implanturile dentare vin sterile, încapsulate în vid, din fabrică.

Ce dimensiuni are un implant dentar?

Lungimea unui implant dentar se calculează în milimetri, de la partea de sus a gulerului, la vârful implantului.
Lungimi
le tipice sunt 8mm, 10mm, 11.5mm, 13mm și 16mm.
Lățimea unui implant dentar este măsurată prin diametrul platformei, tot în milimetri.
Grosimile tipice sunt 3.75mm, 4.2mm, 5mm și 6mm.
Există și implanturi dentare, cu dimensiuni atipice, care sunt folosite în circumstanțe excepționale.

Dupa implant dentar, se umfla gingia?

De cele mai multe ori, edemul este nesemnificativ.

În cazurile rare, în care, edemul de după implantul dentar, este pronunțat, se recomandă administrarea de antiinflamatoare și comprese reci.

Care este cea mai buna clinică?

Atunci când căutăm un medic, ar trebui să ne ghidăm după reputația acestuia, nu după reclamele plătite de acesta.
De fapt, reclama în sine este interzisă prin lege, pentru profesia noastră.

Monitorul Oficial – Partea I nr. 408 din 18 iunie 2010
Capitolul IV, Articolele: 29, 30 și 31

Ce este implantul din fibra de sticla?

Nu există implant dentar din fibra de sticlă. Implanturile dentare moderne sunt din titan sau din zirconiu. Din fibră de sticlă sunt pivoții.

Se poate plăti în rate?

Toate serviciile stomatologice oferite în cabinetul nostru, inclusiv inserția implantului dentar, pot fi achitate prin Card Avantaj, în 10 rate.

Se poate face extractie si implant dentar?

Da, exista implanturi speciale, care pot fi introduse după pregătirea alveolei, postextracțional.

Faceti implant intr-o zi?

Nu. Implanturile dentare oferite de noi nu pot fi încărcate într-o zi (coroanele dentare vor fi aplicate la 3-6 luni de la inserția implanturilor).

La cat timp dupa extractie pot pune implant dentar?

La 3 luni, în cazul unei extracții la nivel mandibular, respectiv 6 luni, în cazul unei extracții la nivelul maxilarului.

Faceti implant dentar la copii?

Nu, oasele copiilor sunt în creștere, la fel și dinții lor. Protezarea prin implant dentar, în cazul copiilor, chiar dacă este vorba despre un dinte definitiv este, în opinia noastră, prematură.

Se vor găsi soluții de protezare temporară – coroană acrilică lipită de dinții învecinați- sau chiar o proteză mobilă sau mobilizabilă, până la vârsta maturității (18-20 ani), când protezarea, cu implanturi dentare, este oportună.

Ce fel de implanturi folositi?

În mod curent, folosim Alpha-Bio.
La cererea dumneavoastră, putem folosi oricare dintre implanturile din lista de mai jos:

– Implant dentar Bio-Tech,
– Implant dentar MIS,
– Implant dentar Megagen
– Implant dentar Nobel-Biocare
– Implant dentar Norris
– Implant dentar Nova
– Implant dentar Straumann
– Implant dentar Zimmer

– Implant dentar
KOS

Care sunt timpii de vindecare?

– 3 luni la mandibula, 6 luni la maxilar,
– 10-14 zile la montarea șurubului de vindecare gingivală (gingivaformă).

Care este pretul unui implant in Bucuresti pentru un dinte? 

Inserția implantului dentar costă 1700 RON, +
– Deschiderea implantului dentar (după 3-6 luni) 100 RON (aceasta presupune montarea șuruburilor de vindecare) +
– Coroana dentară aleasă:

– 200 RON – Coroană Turnată CrCo sau
– 250 RON – Coroană semifizionomică CrCo/ceramică (partea dinspre obraz este acoperită cu ceramică) sau
– 400 RON – Coroană total fizionomică CrCo/ceramică (capa metalică acoperită în întregime de ceramică) sau
– 550 RON – Coroană Zicroniu/Ceramică Eco-Line (capa de zirconiu acoperită de ceramică) sau
– 750 RON – Coroană Zirconiu Prettau (zirconiu frezat anatomic, cu finisaje din ceramică).

Plata poate fi făcută în 10 rate fixe.

punte dentara versus implant dentar

Diferenta dintre Implant dentar si punte dentara

Care este mai bun: implant dentar versus punte?

Soluția de protezare, prin implant dentar, este superioara soluției de protezare prin punte dentară.

Datorita conservarii integritatii dintilor adiacenti bresei edentate, conservarea volumului osos in care este inserat implantul prin punerea acestuia in sarcina.

Pentru o reprezentare mai clara am atasat, in dreapta, un grafic in care sunt prezentate, explicit, solutiile de protezare, implant dentar versus punte dentara.

La cat timp se scot firele?

După 7-10 zile.

Ce sunt implanturile dentare cu hidroxiapatita? 

Implanturile dentare din titan sunt acoperite cu un strat de hidroxiapatită pentru o rată de osteoacceptare crescută.

Unde puneți implanturile dentare?

Locatia unde se efectuează inserția de implant dentar in Bucuresti:

 

Bucuresti, Bld. Alexandru Obregia nr. 3, bl M2, sc A, ap. 5, parter. 

  


Descarcati aceasta pagina în varianta pdf

Descarcati aceasta pagina în varianta word

# implant dentar